Login

  Smart Hosting Naši hosting paketi

  * Cene su bez izračunatog PDV-a

  Hosting paket

  Cena

  Prostor na disku

  Mesečni protok

  Broj MySql baza

  PLESK - Kontrol panel

  PHP5 / CGI

  Broj FTP naloga

  Broj E-mail naloga

  Broj sajtova

  Broj poddomena

  Platforma

  Besplatan SSL

  Webmail

  Podrška

  Dnevni backup

  Trajanje naloga

  Smart M

  19,99

  godišnje

  2GB

  Neograničen

  1

  10

  10

  1

  30

  Linux

  Da

  Admin S

  Da

  1 godina

  Smart L

  34,99

  godišnje

  10GB

  Neograničen

  5

  Neograničen

  300

  10

  70

  Linux

  Da

  Admin S

  Da

  1 godina

  Preporučeno

  Smart XL

  64,99

  godišnje

  25GB

  Neograničen

  50

  Neograničen

  Neograničen

  Neograničen

  Neograničen

  Linux

  Da

  Admin S

  Da

  1 godina

  ** Obratite pažnju na dnevni backup ili veličinu mailboxa jer ukoliko vam sajt zauzima puno prostora, može dodi do nadmašivanja maksimalnog prostora na disku.

  Šta je to web hosting? Ljudi stalno pitaju šta je to web hosting? Pošto ovaj termin retko ko prevodi na srpski probaćemo da vam ukratko objasnimo njegovo značenje. Da bi ste postavili sajt na internet, potrebno je ispuniti više uslova ali nećemo baš ići u detalje. Prvo je da registrujete domen, odnosno naziv sajta a drugo je da obezbedite prostor na nekom serveru gde će vaš sajt da bude dostupan svima preko interneta. Sledeće što bi trebalo da znate je koliko vam prostora treba? Nekada su se sajtovi pravili drugačije pa je i host bio formiran u skladu sa veličinom podataka koje ste planirali da stavite na sajt. Tada je i brzina interneta bila manja u odnosu na današnjicu tako da je danas uglavnom start paket ostao sa ograničenim prostorom na serveru dok su ostali paketi, npr. poslovni i napredni gde vam host provajder omogućuje neograničen prostor, protok, email adrese, MySQL i sl. Pri izboru hosta najvažnije je da znate vreme dostupnosti vašeg sajta godišnje. Kod ozbiljnih host provajdera, odnosno kompanija koje vam omogućavaju postavljanje sajta na net i kod kojih zakupljujete prostor, vreme dostupnosti mora biti 99,9% godišnje. Što znači da vas ne interesuje gde je nestala struja i šta se desilo sa internetom, vaš host provajder je obavezan da ima više opcija o kojima sam vodi računa, da bi mu sajtovi koje čuva na serverima uvek bili online. Kad nađete takvog provajdera, možete mirno da spavate jer znate da vam je sajt uvek dostupan. Ozbiljni host provajderi imaju zaštite od upada hakera na vaš sajt, jedino se to negde dodatno naplaćuje kao sigurnosna zaštita pa i o tome treba voditi računa. Bitan je i dnevni backup podataka, jer se danas uglavnom rade sajtovi koji imaju CMS, odnosno control management system i gde vi sami možete menjati izgled i sadržaj sajta pa ukoliko niste nešto dobro napravili uvek imate opciju da sajt vratite u prethodno stanje. Jedna od stvari koja takođe može biti važna je i mesto gde se vaš host nalazi kao i koja vam je ciljna grupa posetioca. Recimo, za poslove u Srbiji je dobro da vam se host i nalazi u Srbiji ili Evropi, kraći je odziv i sajt vam brže radi nego da vam je host u Americi. Ako su vam ciljna grupa posetioci iz Srbije i okruženja, oni će imati nesmetan pristup sadržaju bez zastoja i čekanja da se recimo, otvori slika veće rezolucije ili neki veći tekst koji ste postavili na sajt. Našu ponudu za hosting možete pogledati u nastavku.

  Tehnička podrška Nase usluge

  PLAN

  Price

  Number

  minutes

  ADMIN S

  Tehnička podrška putem e-maila.

  Odgovor za 24 sata.

  -


  ADMIN M

  Podešavanje kontrol panela. Dodavanje domena, emailova

  Podešavanje DNS servera, kreiranje ftp naloga.

  5€

  /mesečno

  ADMIN L

  Admin M +

  Telefonska tehnička podrška, problemi u radu vaših domena, podešavanje email spam filtera.

  10€

  /mesečno

  ADMIN PRO

  Potpuna podrška, dnevni backup svih vaših podataka i praćenje limita na serveru, vraćanje podataka u slučaju problema u roku od 2 sata nakon prijave.

  30€

  /mesečno

  DEVELOPER

  Ukoliko imate problema ili želite da promenite nešto na svojim sajtovima ili aplikacijama,

  možete angažovati naše vrhunske programere.

  25€

  /sat

  OBUKA U WORPRESS-u

  30€

  /sat

  * Cene su bez izračunatog PDV-a